Тиждень ПТО. Професія «Кухар»

Кухар –  це людина, професією якої є приготування їжі.Примітивна кулінарія, якою вона була у первісних народів, пройшла довгий і важкий шлях свого розвитку, перш ніж, нарешті, перетворилася у вишукану кулінарну майстерність, увібравши в себе досягнення сучасної науки і техніки

Кухар готує супи, другі страви, іншу їжу. Знає, як правильно зберігати продукти, готує різні страви за рецептами і вміє оформляти приготоване.

Смачно поїсти любить кожен, значить, вмілий кухар без роботи ніколи не залишиться. Сьогодні майстри сковорідок і каструль затребувані на ринку праці, як ніхто інший.

Сучасний кухар – це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник. Він повинен володіти тонкими смаковими відчуттями та добре розвинутим почуттям міри; має бути швидким, спритним, зібраним, відчувати форму, лінію, колір.

Винахідливість, тонкий естетичний та художній смак, знання законів поєднання кольорів, форми продуктів дає можливість кухарю витончено, зі смаком оформити страву.

Пропонуємо майстер – клас з використанням технології «ф’южн». Кухня «ф’южн» – це сучасний кулінарний стиль, який поєднує елементи різних гастрономічних традицій і створює нові унікальні смакові поєднання.

Професія кухар – завжди цікаво і смачно.

Пам’ятай: тільки ти відповідаєш за своє майбутнє. Не зволікай, стань висококваліфікованим кухарем.

Виробнича практика готує майбутніх спеціалістів до самостійного виконання обов’язків на першій посаді, де вони працюватимуть. Внесок молодих спеціалістів у практичну діяльність підприємств, установ, організацій відповідної галузі прямо залежить від їхньої підготовленості до роботи, теоретичного кругозору й практичних навичок. Виробнича практика дає можливість остаточно переконатися в правильності зробленого вибору. Здобувачі освіти під час роботи на виробництві […]

29 травня 2025 року відбувся  V Форум обдарованих учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області. Учасники обласної школи обдарованої молоді  Шикула Семен та Сядриста Надія представили свої проєкти : презентація «Інновації в моїй професії «Кухар» з використанням технології су-від та відеозапис майстер-класу  «Приготування страв з м’яса  з використанням технології су-від» Це цікаві сучасні проєкти. Вони можуть бути не просто […]

З метою забезпечення захисту прав та законних інтересів дітей, запобігання їх втягненню у протиправну діяльність в умовах дії правового режиму воєнного стану класним керівником Людмилою Діденко проведена година спілкування  «Як не потрапити у пастку російських спецслужб». У межах превентивної роботи серед здобувачів освіти, із метою недопущення вчинення ними правопорушень, зокрема запобігання вербуванню та залученню неповнолітніх […]

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x