Кондитер

Код професії за державним класифікатором України –  7412

Термін навчання – 4 роки

Кваліфікація – кондитер  3  розряду

Специфічні вимоги:

  • вік: прийняття на роботу здійснюється після закінчення строку навчання відповідно до законодавства;
  • стать: чоловіча, жіноча (обмеження отримання професії по статевій приналежності визначається переліком важких робіт і робіт із шкідливими та небезпечними умовами праці, на яких забороняється використання праці жінок, затверджених наказом МОЗ України №256 від 29.12.1993);
  • медичні обмеження.

Професія кондитера – широка та змістовна, праця кропітка і важка, яка потребує багато зусиль, напруження, натхнення,  творчого пошуку.

Кондитер повинен знати: асортимент, рецептури, технологію і режими виготовлення виробів. Готує торти, тістечка та інші поштучні кондитерські і хлібобулочні вироби з нанесенням малюнка, поєднанням фарб із різних видів сировини. Виготовляє різні види тіста, кремів, начинок, фаршів; готує напівфабрикати; штампує, формує та викладає вироби на листи. Оздоблює вироби помадкою, кремом тощо. Випікає вироби.